Scrisoare pentru părinții copiilor cu ADHD
- Cecilia și Natalia
- Oct 9, 2019
- 2 min read

A fi părintele unui copil cu ADHD solicită o doză suplimentară de răbdare, o preocupare deosebită și o voință puternică de a fi avocatul copilului tău chiar și atunci când nimeni nu pare să îi înțeleagă nevoile speciale. De asemenea, e nevoie de cunoștințe și abilități foarte specifice. Hai să fim sinceri. Pentru unii părinți lucrurile se întâmplă cu lejeritate, pentru tine însă nu. Cu siguranță te îngrijorezi mai mult pentru comportamentul copilului tău în comparație cu alți părinți. Și da, trebuie să o faci!
Copiii cu ADHD deseori spun și fac lucruri care îi conduc spre probleme atât acasă cât și la școală. Dacă ești ca și cei mai mulți părinți ai copiilor cu ADHD, cu siguranță te îngrijorezi și cu privire la performanța școlară a copilului tău. Mulți copii cu ADHD au un potențial academic peste medie însă problemele lor în ceea ce privește organizarea și finalizarea sarcinilor le cauzează performanțe slabe. Și chiar dacă ajutorul extrașcolar e disponibil, nu întotdeauna este suficient.
O mare parte din copiii cu ADHD întâmpină de asemenea probleme în a forma și a păstra relații de prietenie, motiv în plus de îngrijorare. Este dureros pentru părinți să își vadă copilul ignorat atunci când invitațiile la zilele de naștere îl ocolesc sau când rămâne acasă în loc să aibă o întâlnire de joacă cu prietenii. Unii copii cu ADHD au probleme de relaționare mult mai grave de atât. Ei sunt tachinați de colegi, excluși de la jocurile făcute în pauze și izolați social.

Apoi, întâmpină probleme și cu stima de sine. Deseori acești copii sunt ca un magnet ce atrage critici și atenția negativă. În situația în care primește tratament medicamentos, copilul poate avea propriile îngrijorări în legătură cu faptul că e diferit de ceilalți.
Acest program este conceput pentru a-l ajuta pe copilul tău să învețe noi abilități emoționale, comportamentale și sociale, în patru domenii mari de îngrijorare: comportament, succes școlar, dezvoltare socială și stimă de sine. Unii oameni numesc aceste abilități inteligență emoțională. Specialiștii ne spun că abilitățile de inteligență emoționale pot fi învățate la fel ca oricare alte abilități cum ar fi: cititul, lovitul unei mingi sau cântatul la un instrument. Aceste abilități de inteligență emoțională trebuie să fie învățate într-un mod sistematic și e nevoie să fie practicate, susținute și consolidate.
Acesta este obiectivul programului nostru iar dumneavoastră ne puteți ajuta. Când îți vezi copilul punând în practică noile abilități învățate, asigură-te că îi oferi o mulțime de aprecieri și încurajări.
Nu există răspunsuri simple când vine vorba despre un copil cu ADHD. Fiecare copil are nevoi unice, însă speranța noastră este că împreună cu îndrumarea dumneavoastră plină de răbdare, un suport bun din partea școlii, el va atinge fericirea și succesul pe care noi toți ni-l dorim pentru copiii noștri.
Cu multă sinceritate,
Natalia și Cecilia
Școala lui PEPO - ADHD
Detalii și înscrieri la 0753 580 349 sau 0745 590 390 sau click aici: https://forms.gle/Vk2vF3AwXdtEai7n6
Photo credit: Pinterest
Kommentare